Насіння кунжуту та його численні лікувальні властивості
Насіння кунжуту, багате кальцієм, фітостеринами та антиоксидантами, а також олія холодного віджиму з них природним чином захищає нас від розвитку остеопорозу, відомого як «тихий викрадач кісток», утворення раку та появи атеросклеротичних уражень. Але це лише прелюдія до їхніх можливостей. Усуваючи активність вільних радикалів, вони пригнічують негативні старіння шкіри. Також вони чудово підходять для кухні. Ви можете їсти їх сирими, смаженими або використовувати як добавку до хліба, тістечок та закусок. Паста, що приготована на їх основі, легко замінює вершкове масло, а пряність – сіль. Давайте уважніше розглянемо насіння кунжуту, і розкриємо всі секрети довголіття.
Насіння кунжуту: харчова бомба
Насіння кунжуту не повинно бути надмірно рекомендованим. Їх численні здібності охоче згадуються, особливо у контексті профілактики раку, альтернативних джерел кальцію, запобігання остеопорозу та природного способу зміцнити серце. Спершу.
Благотворна дія насіння кунжуту і відтиснутої з них олії безпосередньо пов’язана з їх складом, а це виглядає дійсно ефектно. Насіння кунжуту – це, перш за все, надійна ін’єкція вітамінів. Вони забезпечать нас тіаміном, рибофлавіном, ніацином, фолієвою кислотою, вітаміном B6, вітаміном A та вітаміном E. Насіння кунжуту також є потужними мінералами. Вони містять тверді відкладення кальцію, заліза, магнію, фосфору, калію, натрію та цинку. Список усіх інгредієнтів, необхідних для правильного функціонування людського організму, доповнюють моно-ненасичені та поліненасичені жирні кислоти. Насіння кунжуту також містить їх багато.
Насіння кунжуту: багате на кальцій
Говорячи про насіння кунжуту, не можна ігнорувати вміст кальцію, який має вирішальне значення для здоров’я наших кісток і зубів. Він також важливий для правильного функціонування серця та всієї судинної системи, оскільки бере активну участь у процесі згортання крові та регулює кров’яний тиск. Для того, щоб людський організм функціонував належним чином, в організм має надходити не менше 800-1000 мг кальцію. У 100 г кунжуту ви знайдете 700-800 мг, що приблизно стільки ж, скільки у склянці молока.
Насіння кунжуту та його протиракова дія
Насіння кунжуту недарма часто згадується у контексті профілактики раку. Дослідження, проведені вченими, довели, що антиоксиданти, що містяться в них, пригнічують зростання ракових клітин і природним чином запобігають утворенню та розвитку лімфолейкозу, меланоми, раку грудей і простати.
Насіння кунжуту, атеросклеротичні зміни та поганий холестерин.
Насіння кунжуту та отримане з них масло природним чином захищають наше серце та стимулюють роботу судинної системи. Як це можливо? Фітостерини, що містяться в них, знижують рівень поганого холестерину ЛПНГ і тим самим запобігають появі атеросклеротичних уражень, а сезамолін регулює артеріальний тиск, знижує окислювальний стрес і запобігає утворенню тромбів.
Насіння кунжуту, кашель та запор
Природна медицина давно оцінила корисні властивості насіння кунжуту та олії, отриманого з них, і використовувала його, серед іншого, для лікування постійного кашлю або запору, а також для боротьби з болями різного походження. Щоб побороти перші недуги, достатньо додати у склянку води дюжину насіння кунжуту, столову ложку лляного насіння, трохи солі та меду та випити вже готову суміш. Недуга обов’язково піде.
У свою чергу олія, отримана з насіння кунжуту, використовується для лікування запорів. Просто додайте в склянку води ложку меду та трохи олії. Суміш потрібно пити щодня перед сніданком. У свою чергу, у поєднанні з тертим імбирним соком кунжутна олія має знеболювальні властивості. Достатньо втерти суміш у хворе місце.
Кунжутна олія, інгібування старіння та детоксикації
Олія, отримана з насіння кунжуту, широко використовується у косметиці. Усуваючи дію шкідливих вільних радикалів, він пригнічує несприятливі процеси старіння шкіри може легко замінити крем проти старіння. Його також використовують при догляді за надмірно сухою шкірою – чудово зволожує, регенерує та розгладжує – та пошкодженим волоссям – завдяки йому пасма повертаються у колишній вигляд. Масаж з теплою кунжутною олією має відмінні детоксифікуючі та зволожуючі властивості.
Кунжут та кухня
Насіння кунжуту високо оцінили кухарі та любителі випічки. Ви можете їсти їх сирими, смаженими або використовувати як добавку до хліба, тістечок та закусок. Варто додати, що паста на основі підсмаженого насіння кунжуту легко замінює вершкове масло, а пряність гомасіо – кунжутна сіль.