Кулінарія

Все нарізав і готово, і в спеку біля плити стояти не треба: цей салат я дуже часто готую за 5 хвилин на вечерю

Смачний, легкий і досить ситний салат, який я дуже часто готую на вечерю. Такий салат можна і подати на святковий стіл. Готується буквально за 5 хвилин, а виходить дуже смачно і ситно.

Почнемо з пекінської капусти. Нарізаємо капусту соломкою. Я часто на вечерю готую салати з пекінською капустою, так як вона дуже багата вітаміном С і підвищує імунітет.

І висипаємо в миску.

Беремо смачну і ароматну шинку і нарізаємо соломкою, замість шинки можна нарізати і розділити на волокна куряче філе.

Шинку перекладаємо миску до капусти.

Нарізаємо свіжі огірки, нарізати можна як вам більше подобається, але я в цьому салаті люблю все нарізати соломкою.

Пересипаємо огірки.

Твердий сир, який вам більше подобається натираємо на крупній тертці і додаємо в салат.

Беремо трохи зелені, у мене петрушка і дрібно нарізаємо, вона додасть свіжість і яскравість салату.

Салат готовий, залишилося приготувати соус. У сметану додаємо чайну ложку гірчиці. Ще трохи солі за смаком і чорного меленого перцю.

І залишилося все перемішати і заправка для салату готовий.

Заправляю салат своїм улюбленим соусом на основі сметани і гірчиці, звичайно, можна заправити салат майонезом, але тоді краще візьміть домашнього приготування. Добре перемішуємо салат.

Ось і все салат готовий. Простий і разом з тим смачний і ситний. Такий салат можна подати і на святковий стіл. І навіть якщо ви не любите шинку, то в цьому салаті вона вам точно сподобається.

Більш докладний приготування дивіться в моєму відео:

Рецепт:

  • Капуста пекінська – 500 г
  • Петрушка – 0,5 пучка
  • Огірок – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Шинка – 150 гр.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком