Інше мені навіть не пропонуйте. Тільки так готую найсмачніше і тонке тісто для домашньої піци. Піца маргарита
Даний тісто для піци в домашніх умовах приготувати дуже просто, головне – врахувати всі нюанси і пропорції. Домашня піца на тонкому тесті виходить ще смачніше, ніж в піцерії! Заготовити таке тісто можна запас, також як і соус, тому в наступний раз час приготування скоротиться до 15 хвилин – це просто ідеально, коли немає часу. І звичайно, за ціною вам піца вийде дешевше будинку (якщо брати до уваги піцу подібну з натуральних продуктів), а також у 100 разів смачніше, так як ви самі вибираєте продукти! У підсумку отримуємо соковиту домашню піцу а-ля Маргарита з соусом, який також готується своїми руками з домашніх помідорів. Смачно! Інгредієнти в склянках, ложках і точних грамах
1. Почнемо рецепт з приготування самого тіста для піци. Це дуже легко! У миску просіваємо борошно, додаємо сіль і дріжджі, перемішати вливаючи теплу воду до утворення пластівців.
2. Виливаємо оливкова олія прямо на руку і замішуємо тісто в мисці близько 5 хвилин до досягнення однорідного стану. Тісто повинне вийти м’яким і не липким.
3. Тісто для піци можна відразу приготувати більше, потім просто зберігати в холодильнику (прибрати після замісу відразу на зберігання). Так як інгредієнти розраховані на одну піцу, то ми тісто доставляємо на 1 годину в теплі.
4. Поки приготуємо соус. Соус зразу роблю на кілька піц, залишки заморожу і потім буду використовувати л піци, заощаджуючи час. Помідори надрізаємо, як показано на відео вище або на
5. Розрізаємо для соусу помідори на 4 частини і виймаємо рідку складову з насінням всередині. М’якоть залишається для приготування соусу для піци. М’якоть подрібнюємо блендером, варимо 3-4 хвилини, потім додамо спеції і масло, знову подрібнити для гладкої структури. Уварюємо соус знову до потрібної густоти. Даємо готового соусу охолонути
6. Тісто для піци готове через 1 годину, розкачуємо його тонко підсипаючи трохи борошна. Переносимо на деко змащений маслом і утворимо бортики.
7. Змащуємо піцу соусом, посипаємо сиром, подрібненим на тертці, розкладаємо помідори нарізані тонкими кружальцями, далі ще сир кубиками і сухий або свіжий базилік, на ваш вибір.
8. Запікаємо піцу в духовці розігрітій на максимум (в моїй 270 градусів) до рум’яної скоринки. Близько 5 хвилин. Подаємо піцу на тонкому тесті відразу, з пилу з жару! Піца вдалася! Тісто тонке, соковитий соус, тягнеться сир і хрусткі краєчки – раджу приготувати!
Радуйте своїх близьких смачними новими рецептами, вибирайте рецепти , , , або цікаву для вас тему у вкладці.
Тісто (розмір піци 28-30 см):
- борошно – 125 г = 6,5 ст. л.
- дріжджі сухі – 2 р = 1/4 ч. л.
- сіль – 1 щіпка
- тепла вода – 80 мл = 5-6 ст. л.
- оливкова олія – 5 мл = 1 ч. л.
Додатково:
- соус – 50 г = 3,5 ст. л.
- помідор – 50-70 г = 1 шт.
- сир Моцарелла – 150 г = 1 стакан* (+/-)
- базилік (прованські трави) – за смаком
Соус (приблизно на 3 піци):
- помідори – 4 шт. (середні)
- оливкова олія – 1 ст. л.
- базилік, сіль – за смаком
*стакан об’ємом 200 мл
Температура випічки: 270 °C / 518 °F
Час випічки: 5-7 хвилин