Рецепт піци з ароматним соусом. Таку піцу люблять всі!
Пропоную приготувати домашню піцу з ароматним соусом. Виходить неймовірно смачно!
Інгредієнти
Тісто:
- 150 мл теплої води
- 1 ч. ложка (без гірки) цукру
- 0,5 ч. ложки сухих дріжджів
- 0,5 ч. ложки солі
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 270 г (+/ -) пшеничного борошна
Томатна основа:
- 3 ст. ложки томатної основи + спеції
Начинка (може змінюватись за бажанням):
- 200 г шинки
- 200 г сиру
- 9 шт. томатів черрі
Соус:
- 1 ст. ложка сметани
- 1 ст. ложка майонезу
- 1 зубчик часнику
- трохи зелені
- за смаком сіль, чорний мелений перець
Як приготувати
З інгредієнтів, запропонованих у даному рецепті, виходить велика піца діаметром 30 див.
Тісто замішується дуже просто і швидко.
- У теплу воду додаємо цукор і дріжджі. Перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб дріжджі розчинилися і почали працювати.
- Додаємо сіль і рослинне масло. (У мене оливкова) Злегка перемішуємо і починаємо потроху вводити борошно. Спочатку вимішуємо ложкою в мисці, потім – руками на столі. Вимішуємо тісто до гладкості і однорідності. Тісто виходить м’яке, але не липнущее до рук.
- Тісто округляємо, кладемо в миску і прикриваємо рушником. Залишаємо, щоб воно збільшилося в 2 рази. На це зазвичай іде хвилин 30-40.
В якості начинки можна використовувати будь-які продукти. У мене сьогодні шинка, помідори черрі, два види сиру.
Ще мені дуже подобається додавати часниковий соус, піца з них виходить дуже ароматний!
Готуємо соус. Зелень дрібно нарізаємо, часник натираємо на дрібній тертці, солимо, перчимо.
- З’єднуємо всі інгредієнти і добре перемішуємо.
- Також люблю в піці об’єднувати кілька видів сиру. На цей раз у мене моцарелла і чеддер. Сир натираємо на крупній тертці і змішуємо.
Тісто готове. Духовку включаємо розігріватися на 200 градусів. Форму для випікання піци або деко злегка змащуємо рослинним маслом.
- Тісто акуратно витягуємо з миски, кладемо на деко і руками розтягуємо за розміром дека. Качалкою користуватися не обов’язково, тут все швидко виходить і руками. Робимо невисокі бортики.
- Для томатної основи можна взяти будь томатний соус. У мене домашній. А з спецій я взяла орегано.
- Томатну основу розмазуємо по тесту, не виходячи на бортики, щоб при випіканні соус не горів, і присипаємо спеціями.
- Зверху висипаємо половину кількості натертого сиру. Потім викладаємо шинку і черрі, розрізані навпіл.
- Всі присипаємо залишилися сиром. Часниковий соус розкладаємо ложкою по всій піці.
- Випікаємо піцу в духовці, розігрітій до 200 градусів, орієнтовно 20-25 хвилин.
Ароматна піца готова!
Піцу розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.